Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Έκτακτο Ανακοινωθέν

Στο «κόκκινο» ανέβασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) το επίπεδο συναγερμού για το ξέσπασμα πανδημίας της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων. Ο ΠΟΥ έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία ανέβασε στο 6, στην κορυφή της εξάβαθμης κλίμακας, το επίπεδο του συναγερμού, κηρύσσοντας πανδημία γρίπης, για πρώτη φορά έπειτα από σαράντα χρόνια. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται κατά τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει η επικεφαλής του Οργανισμού αργότερα σήμερα. Ο ιός Η1Ν1, από τον περασμένο Απρίλιο που έκανε την εμφάνιση του στο Μεξικό έχει προσβάλει 27.737 ανθρώπους σε 74 χώρες, προκαλώντας 141 θανάτους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Στη χώρα μας καταγράφηκε σήμερα το 7ο κρούσμα, στο πρόσωπο μιας 28χρονης, που ήρθε πρόσφατα από τις ΗΠΑ. Η κατάστασή της, πάντως, δεν εμπνέει καμία ανησυχία.


.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι βρισκόμαστε πλέον «πάρα πολύ κοντά» στην πανδημία γρίπης και ότι πραγματοποιεί ήδη ενέργειες για την προετοιμασία των χωρών ενόψει του ενδεχομένου αυτού. Τελευταία φορά που είχε κηρυχθεί πανδημία ήταν το 1968 στο Χονγκ Κονγκ, όπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο.

Πώς μπορώ να προστατευτώ από τον Η1Ν1


1. Αποφεύγουμε τις στενές επαφές με άτομα που έχουν ασθενήσει ή που τα βλέπεται άρρωστα (συμπτώματα στο αναπνευστικό).

2. Αποφυγή συνωστισμού.

3. Το προσεκτικό συχνό πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι ή καθαρισμός των χεριών με αλκοολού

χο διάλυμα ή με απολυμαντικά διαλύματα που υπάρχουν στην αγορά για αυτό τον σκοπό.

4. Μην ακουμπάτε με τα χέρια σας τα μάτια σας, την μύτη σας, το στόμα σας ή αντικείμενα που εισάγεται σε αυτά, άμα δεν είστε βέβαιοι πως είναι απολύτως καθαρά και έχουν απολυμανθεί




Dr.StrangeLove


Δεν υπάρχουν σχόλια: