Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Γυρισμός


Όλοι τώρα πια αρχές του Σεπτέμβρη γυρίζουν, οικογένειες με τα παιδιά που σε λίγες μέρες θα πάνε σχολείο, φοιτητές που δίνουν τα πρώτα μαθήματα στην εξεταστική, οι εργαζόμενοι που κατάφεραν να πάρουν άδεια λίγες μέρες. Γυρίζουν στις γκρίζες τους πόλεις, να ζήσουν μέσα στα μικρά τους ή πιο μεγάλα τους κουτιά που αυτοί οι ίδιοι έφτιαξαν όσο καλύτερα για να μπορούν να ξεφύγουν από την ωμή πραγματικότητα.

Όλοι έχουν αναμνήσεις από το καλοκαίρι που είτε ήταν για αυτούς αρκετά ευχάριστο η όχι και τόσο, κρεμάνε τις πρώτες φωτογραφίες διακοπών στο τοίχο και για λίγα δευτερόλεπτα αναπολούν την στιγμή που έχουν φυλακίσει μέσα στην φωτογραφία.


Άλλοι κακόκεφοι και σκεπτικοί παίρνουν το δρόμο του γυρισμού αφήνοντας πίσω τις μέρες ανεμελιάς και ξεκούρασης και έρχονται να αντιμετωπίσουν τον δύστροπο καθηγητή η τον απαιτητικό διευθυντή, όσο για τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους μαθητές που νιώθουν σαν ξαφνικά ότι κάποιος να τους φυλάκισε σε μια τάξη ενώ ακόμα έξω ο καιρός είναι ζεστός και ότι πρέπει για βόλτες ή παραλίες, αλλά αυτοί πρέπει να συγκεντρωθούν και να ακούνε αυτόν που κάθετε και μιλά μπροστά από ένα πινάκα .Αλλά αυτές ήταν οι ομάδες αυτές που κατάφεραν να αποδράσουν δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που δεν έφυγαν. Για διάφορους λόγους προσωπικούς- κοινωνικούς, όσοι λοιπον καταφέραμε να φύγουμε και έστω 2 μέρες από το σπίτι, ας χαιρόμαστε για αυτό, για ότι όμορφο συλλέξαμε στον προορισμό μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: