Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Αγανάκτηση με τα μέτρα. Η1Ν1 σε (ΑΕΙ-ΑΤΕΙ)


Tο σύστημα υγείας ...το σύστημα παιδείας... κάποιο από όλα αυτά πάντως ευθύνεται. Με την νέα χρονιά τα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ της χώρας άνοιξαν με την νέα γρίπη να είναι δίπλα μας, καθώς όλοι πήγαμε διακοπές ήρθαμε σε επαφή με τουρίστες και αρκετοί νόσησαν έστω ελαφριά. Όλοι γνωρίζουμε πια τα μέτρα πρόληψης όπως ανέφερα και εγώ σε άρθρο μου, αλλά όπως κρίθηκε απαραίτητο μπήκαν οι αφίσες και αναρτήθηκε η εξής συμβολή στις σελίδες των σχολών μαζί με αρκετές άλλε
ς.



Τακτικό πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, ιδίως μετά από βήχα ή φτέρνισμα. Το πλύσιμο πρέπει να διαρκεί 15-20 δευτερόλεπτα τουλάχιστον. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αντισηπτικό . Συνιστάται καλό τρίψιμο των χ
εριών, για 30 δευτερόλεπτα τουλάχιστον, μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει τελείως. Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα (με αντλία έγχυσης και βάση) πρέπει να βρίσκεται σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας και εάν είναι δυνατό κοντά στην έξοδο. Τα χέρια πρέπει να πλένονται καλά οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής. Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται αυστηρά και από το προσωπικό των κυλικείων.

Οι σχολές είναι εδώ και ένα μήνα σε λειτουργία, οι σπουδαστές φθάνουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με μέσα μαζικής μεταφοράς και τα χέρια έρχονται σε επαφή με μικρόβια. Μέχρι και σήμερα από όλα τα παραπάνω μέτρα που αναγγήλθηκαν δεν υπάρχει τίποτα.! ούτε σαπούνι ούτε χαρτί ούτε αντισηπτικά υγρά. Ποτέ όσο φοιτώ δεν υπήρχε τίποτα από όλα αυτά, αλλά τώρα που είναι έκτακτη ανάγκη ξανά όλοι αδιαφορούν. Παρόλα αυτά, τα ατομικά γραφεία και εσωτερικοί χώροι των καθηγητών άλλαξαν και καθαρίστηκαν. Αλλά οι σπουδαστές είναι οι τελευταίοι. Αγανάκτησα με όλους εκεί μέσα και όλους που είναι ποιο ψηλά και ποιο πολύ αγανακτώ γιατί όλοι θυμώνουμε αλλά δεν μιλάμε. Δεν ντράπηκαν να τα γράψουν και να ενημερώσουν όντας άχρηστοι να τα υλοποιήσουν.


Dr.StrangeLove


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

anapantexa endiaferon!

Ανώνυμος είπε...

http://www.odigitis.gr/2009/10/14/%CE%B3%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%B7-%CE%B71%CE%BD1/