Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Obsessions...


- Cut / Copy -


To άρθρο 'Obsessions' ξεκινάει με το γκρουπ του μήνα , τους Αυστραλούς Cut Copy. Δυσκολεύτηκα στην επιλογή της μπάντας,αλλά θεωρώ πως έχουν απο τους καλύτερους ήχους για το φετινό καλοκαίρι.
Πολλοί τους έχουν θεωρήσει συνεχιστές των Daft Punk, ενώ η synth pop τους συναντά συχνά τις μελωδίες των New Order, μιας και ο ήχος τους γενικότερα πλησιάζει τα bass pop των 80s με μια πινέλια απο electronica του 21ου αιώνα.


(Ένα μικρό αφιέρωμα 'παίζει΄στα decks μας, στο τέλος πάντα της σελίδας...)

Οι Cut Copy δημιουργήθηκαν το 2001 , στην κορύφωση του synthpop και electro/indie ρεύματος, από τον Dan Whitford (λάτρης των samplers και art design φοιτητής εκείνη την περίοδο) , ο οποίος αρχικά έδωσε και το κυρίαρχο στυλ στον ήχο του γκρούπ με τα πρώτα του κομμάτια , '1981΄και ' I thought of numbers'. Στο σύνολο μετέπειτα προστέθηκαν οι Tim Hoey, Mitchell Scott and Bennett Foddy. Ο τελευταίος αφησε το project το 2004 για την ολοκλήρωση των σπουδών του.





Εκείνη τη χρονιά ήταν που κυκλοφόρησαν το πρώτο του αλμπουμ " Bright Like Neon Love" και βγήκαν σε περιοδεία για πρώτη φορά το 2005 και συνδέθηκαν σε live με ονόματα όπως oι Daft Punk ,Franz Ferdinand,Junio Senior,Block Party και πολλούς άλλους. To 2007 ανακοίνωναν το νέο τους άλμπουμ , "In Ghost Colours" . Το κομμάτι τους "Lights and Music" χαρακτήριζε ως μουσικό θέμα την φετινή διοργάνωση της FIFA.
Εχουν επίσης μιξάρει κομμάτια των LadyHawke,Van She, Cansei De Per Sexy, Middnight Juggernauts και Μercy Arms. Enjoy...


Δεν υπάρχουν σχόλια: